Kako Odklenemo iPhone 3G

Kako Odklenemo iPhone 3G

Posted by · 2171601 views · Translate
DutchNorwegianHebrewRomanianKoreanTurkishCroatianPortuguese (Brazil)RussianChinese (Simplified)SlovakPolishGermanLatvianSlovenianGreekVietnameseSwedishPortugueseFrenchArabicSpanishEnglish

To so navodila za programski odklep iPhone 3G, da lahko deluje s katerokoli SIM kartico.

Pred začetkom postopka programskega odklepa, morate imeti "jailbreakan" iPhone 3G in imeti morate nameščeno verzijo baseband-a 02.28.00 (modem firmware). To pomeni, da morate imeti nameščeno verzijo programske opreme 2.2. Če ste za nadgradnjo iz kakšne od prejšnjih različic uporabili orodje PwnageTool, morate postopek jailbreaka ponoviti s pomočjo programa QuickPwn.

Če želite preveriti, katere različite imate nameščene na vašem iPhone-u, lahko sledite tej povezavi. Če vaš iPhone 3G še nima nameščene verzije programske opreme 2.2 in verzije baseband-a 02.28.00, potem morate slediti eni izmed naslednjih povezav preden začnete s postopkom odklepa: Mac, Windows

Poglej video!
Za boljše razumevanje, je vodič na voljo tudi v video obliki. Klinite na gumb "Watch It" za ogled vodiča!

Prvi korak
Kliknite ikono Cydia Installer na vašem namizju iPhone-a.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Drugi korak
Izberite jeziček Manage na spodnjem delu zaslona.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Tretji korak
Izberite veliki gumb z napisom Sources
Kako Odklenemo iPhone 3G

Četrti korak
Pritisnite gumb Edit na zgornjem desnem delu zaslona.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Peti korak
Izberite gumb Add na zgornji levi strani zaslona.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Šesti korak
Vpišite URL nasov vira http://apt9.yellowsn0w.com/ in pritisite gumb Add Source.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Sedmi korak
Ko je vir dodan, pritisnite veliki gumb z napisom Return to Cydia.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Osmi korak
Pritisnite gumb Done na zgornji desni strani zaslona.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Deveti korak
Izberite apt9.yellowsn0w.com iz seznama dodanih virov.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Deseti korak
Izberite yellowsn0w iz seznama paketov
Kako Odklenemo iPhone 3G

Enajsti korak
Izberite gumb Install na zgornji desni strani zaslona.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Dvanajsti korak
Pritisnite gumb Confirm na zgornji desni strani zaslona.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Trinajsti korak
Po uspešni namestitvi pritisnite veliki gumb z napisom Return to Cydia.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Štirinajsti korak
Sedaj pritisnite gumb Home in nato ugasite in ponovno prižgite iPhone. To storite tako, da držite gumb za vklop/izklop približno tri sekunde, dokler se ne pojavi drsnik z napisom. Nato ta drsnik potegnete proti iz leve proti desni. Ko se iPhone ugasne, ga ponovno prižgite s pritiskom na gumb za vklop/izklop na zgornjem desnem robu ohišja.
Kako Odklenemo iPhone 3G

Kako Odklenemo iPhone 3G

Petnajsti korak
Sedaj vstavite SIM kartico.

***NAMIGI: Včasih pri prijavi v omrežje pomaga, če izklopite uporabo 3G omrežji in/ali vklopite in iklopite način "Med letom" (Airplane profil). Če imate še vedno težave pri prijavi iPhone-a v omrežje, lahko poskusite odstraniti in ponovno vstaviti SIM kartico ali pa, da iPhone ponovno ugasnete in prižgete z že vstavljeno SIM kartico. Lahko pa tudi poskusite uporabiti funkcijo "Reset Network Settings" ("Ponastavi omrežne nastavitve") in menija Settings:General:Reset Menu (Nastavitve:Splošno:Ponastavi).

***POMEMBNO: Za tiste, ki imate težave. Aplikacijo yellowsn0w je možno brez problemov odstraniti. Če ste upoštevali vse nasvete in imate še vedno težave s prijavo v omrežje, enostavno uporabite Cydia Installer in odstranite aplikacijo ter nato ponovno zaženite iPhone. Po tem je vaš iPhone povrnjen v prejsnje stanje (seveda zaklenjen).

***ZAHVALA: Velika zahvala gre vsem članom ekipe iPhone Dev-Team za njihovo trdo delo!

***POSODOBITVE: Ekipa Dev-Team je izdala naslednje posodobitve...
1. Kmalu boste lahko opazili yellowsn0w 0.9.1 v repozitoriju. Nova različica bo imela daljši zamik za inicializacijo SIM kartice. Če imate težave z različico 0.9.0, poskusite z novo različico in počakajte celo minuto po tem, ko se pojavi vaše namizje, šele nato vstavite SIM kartico. Za izpopolnitev programa potrebujemo poročila o uspešni in neuspešni uporabi, zato bodite potrpežljivi.
2. Če živite v ZDA in poskušate urediti delovanje z operaterjem T-Mobile, morate obvezno izklopiti 3G omrežje v nastavitvah. Če obvladate delo z ukazno vrstico (Terminal), lahko dodate vrstico -q takoj za vrstico /usr/bin/yellowsn0w v datoteki /System/Library/LaunchDaemons/org.iphone-dev.yellowsn0w.plist (To je nasvet za napredne uproabnike. pamo, da bo nekdo naredil aplikacijo tipa "BossPefs" za ta korak)
3. Zaenkrat ni podpore za PIN. Se spomnite, da smo rekli, da je to beta različica? Še vedno delamo na tem, da bo postopek deloval tudi če imate vklopljeno PIN kodo na vaši SIM kartici. Zaenkrat morate izklopiti zahtevo po PIN kadi na vaši SIM kartici.
mike - March 19, 2013 at 8:35pm
my 3g is stuck on iclarified logo and wont restore why
Roby - January 8, 2012 at 5:08pm
We need a lot more isngihts like this!
Mark - December 21, 2010 at 2:45pm
Hi guys If you are looking for a free unlock try going to www.unlockiphone4free.blogspot.com I got my 3G iPhone unlocked in minutes
Xavi - August 5, 2010 at 3:52am
very helpful;)
name - November 6, 2010 at 8:23am
OK GUYS THE WAIT IS OVER ITUNES HAS 4.2 FOR THE PUBLIC NOW OPEN ITUNES TO UPDATE AND THE UNLOCK WILL BE HERE AT 1PM TODAY
749 More Comments
Recent